De online cursus

Wat houdt een online cursus in?

Een online cursus maakt gebruik van technologie en/of het internet om een bepaalde behandeling over te brengen aan de patiënten. Deze behandelingen zijn veilig en effectief gebleken en hebben als voordeel dat u deze in uw eigen omgeving kunt uitvoeren op een tijd die u uitkomt.

Hoe ziet de online cursus eruit?

Wanneer u gebruik gaat maken van de online cursus krijgt u op uw opgegeven e-mail een uitnodiging om gebruik te maken van het platform Mind District. Als u op de gegeven link klikt kunt u een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen en eventueel uw eigen profiel aanpassen. Op deze manier is al uw informatie het beste beschermd.

De online cursus bestaat uit 6 modules, 1 module per week.  Elke module bestaat uit informatie en denk- en doe- oefeningen. Ook kunt u met behulp van het platform een dagboek bijhouden (in een app). Elke week krijgt u daarnaast een huiswerkopdracht mee die u ongeveer 10-15 minuten per dag kost.

De hele 6 weken wordt u begeleid door uw eigen fysiotherapeut die u ook in het dagelijks leven ziet. Hij of zij kan uw voortgang volgen in het programma, geeft feedback en beantwoordt uw vragen. U krijgt dan een e-mail van het platform die aangeeft of u een bericht heeft of dat u een nieuwe module kunt beginnen.

Waar richt de online cursus zich op?

De eHealth interventie is gebaseerd op twee methoden die beiden al eerder onderzocht zijn en effectief zijn voor mensen met aanhoudende pijn die ook spanningsklachten ervaren:

  1. Dit betekent dat u uitleg krijgt hoe aanhoudende pijn werkt.
  2. Dit is een methode om meer activiteiten te ondernemen met als doel om u opnieuw plezier en geluk te brengen.

Beide methoden hebben als doel om u handvatten te geven om u zo meer inzicht te geven in uw klachten en deze zelf onder controle te krijgen.

Let wel: deze online cursus is geenszins een vervanging voor psychotherapie.